Keimpe de Heer (1980) is een ondernemer, spreker, trainer, docent en adviseur. Hij werkt voor bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden in binnen- en buitenland. Hij is een veelgevraagd spreker en moderator op evenementen gericht op innovatie, creativiteit, en design. De rode draad in het werk van Keimpe is de creatieve toepassing van nieuwe technologie en de kracht van Design Thinking, het ontwerpgericht werken aan de grote uitdagingen van deze tijd.

Vanuit zijn adviesbureau ondersteunt hij organisaties bij het oplossen van complexe innovatievraagstukken. Keimpe werkte aan ontwerpprogramma’s voor ClickNL, Ministerie van OCW, Instituut Archimedes, PostNL, Apple, Google Education, ThyssenKrupp, IB Schools, DC Thompson de PO-raad, de VO-raad, de gemeente Utrecht, de gemeente Amsterdam en nog vele andere organisaties.

Keimpe is tevens oprichter van het Utrechtse medialab Rotslab en hij werkt als trainer voor de Baak en als docent voor The New School in Amsterdam. Daarnaast was Keimpe actief als studieleider, hoofddocent Design en Research voor de HKU School Games en Interactie. Hij werkte eerder als adviseur van Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Ook is Keimpe bestuurder geweest bij stichting Fablab Benelux en daarvoor werkte hij als programma manager en business developer bij Waag Society. Keimpe was actief als directeur voor het Creative Learning Lab van Waag Society en daarvoor heeft hij in de rol van beleidsadviseur gewerkt voor stichting Kennisnet.

Neem contact op met Keimpe via keimpe@de-heer.net